torstai 29. elokuuta 2024

Mylläys päivä


Pitkään on ollut mielessä, että pitäisi käydä vähän kaikkia kaappeja ja laatikostoja läpi mitä niistä löytyy, onko kaikki tarpeellista ja mikä ei ja lähinnä myös järjestellä uudelleen.  Vihdoin sain aloitettua kaapin mylläyksen viime sunnuntaina ja ensimmäisenä oli vuorossa vaatekaappi. Vedin kaikki pois kaapista ja heitin sängylle. Oli jonkin aikaa jo ärsyttänyt kuinka arkiaamuisin kaikki tuntui olevan hukassa eikä juuri sillä hetkellä löytänyt mitään. Tämäkin homma piti tehdä jo kesällä lomaillessa mutta aina sitä keksi muuta puuhaa ja se vain venyi ja venyi ajatellen että huomenna sitten. Nyt kun töissä oli muutaman viikon loman jälkeen kerinnyt olla ja aamuisin tuskaillut kun jotain tiettyä paitaa ei nopeasti löydy päätin ottaa ensimmäisenä vaatekaapin työn alle. 


Kasasin syksyn viilenemistä ja talven pakkasia varten omat pinonsa, topit ja t-paidat erikseen omiinsa, tosin edelleen käytän toppeja, aamuisin vaan laitan ohuen avonaisen neuletakin sen päälle. Oikein viileinä aamuina on jo saattanut olla takkikin joka on sitten päivän lämmetessä lähtenyt pois. Erilaiset housut löysit omat pinonsa josta on helpompi napata siihen hetkeen sopivat jalkaansa.



Huomaa varmaan mikä väri eniten dominoi vaatteissani. Olen kyllä yrittänyt hieman muuttaa sitä vähemmän mustaksi mutta silti niitäkin edelleen eksyy joukkoon. Kuvan mustien vaatteiden alta kyllä löytyy muunkin värisiä. Olen ollut todella tyytyväinen että sain tuon järjestämisen aikaiseksi ja laitettuani töissä pääosin tähän aikaan vuodesta käyttämäni vielä omaan pinonsa. Helpottaa paljon aamuisin. Seuraavaksi vuorossa olisi varmaan askartelu ja käsityötarvikkeiden järjestely ja läpi käynti. 


Onko sinulla menossa tai ollut lähiaikoina kaappien tms järjestelyä? 





lauantai 24. elokuuta 2024

Miten ajan voisi pysäyttää

 



Miten ajan voisi pysäyttää? No ei oikein mitenkään, mutta jos voisi niin saisiko tehtyä enemmän asioita vai ei? Syksy on vähitellen tuloillaan ja itse olen edelleen neulonnoissa ja niiden suunnittelussa edelleen roikkumassa kesässä. Tuntuu että jotenkin on vähän jälkijunassa. Silti edelleen ajattelen että kesää on vielä jäljellä, aamut ja illat välillä jo viileitä, illat ehkä enemmän mutta päivisin silti ollut lämmintä. 
Ihka ensimmäisen suunnittelemani ja neulomani topin ohjeen kanssa jäin joksikin aikaa junnaamaan kun oli kirjoittamisen kanssa neule ohjelmassa teknisiä ongelmia. Viimeksi tänään oli pieniä ongelmia ja jouduin uudelleen aloittamaan alusta, mutta hiljaa hyvä tulee niinhän se sanontakin on. 




Nyt elokuussa töiden alettua kesäloman jälkeen on ollut rankkoja viikkoja varsinkin tämä viikko. Tuntuu että heti on alkanut kaikki sairaus kierteet ja joutunut juoksemaan muidenkin edestä mikä verottaa myös vapaa-aikaa. Neulomista jaksaa silti aina ja siitä en luovu vaikka kuinka raskaita työpäivät olisivatkaan olleet. Neulominen on se asia mikä rentouttaa ja saa hyvälle tuulelle ja sen vuoksi kannan mukana aina jotain työtä repussani mukana töissä jos jokin pieni väli taloissa antaisi periksi neulos edes pari kerrosta. Aamuisin olen yleensä tuntia ennen töiden alkua jo paikan päällä työpaikalla sillä kuljen pääosin mieheni kyydillä kun meiltä kulkee todella huonosti bussit aamuisin joita muuten voisin kyllä käyttää. Muutama olisi tuloillaan, tuon minun ensimmäisen topin sekä muutaman vanhemman virkkaus että neulonnan työ jotka ovat enemmän syksyyn. Kyllä se arkikin tästä vähitellen helpottaa ja tasaantuu.


sunnuntai 18. elokuuta 2024

Löytö viileneviin iltoihin

 


Eilen tuli pyörähdettyä kirppiskierroksella. Tällä kertaa ei juurikaan löytöjä tehty, mutta tuo kiva neuletakki oli sitäkin ihanampi löytö. Varsinkin kun aamut ja illat alkaneet viiletä. Tällä viikolla on kyllä ollut lämpöisiäkin, suorastaan hiostava iltoja parina päivänä, mutta välillä taas tosi viileitä jolloin on mukava pukea jotain lämmintä kuten vaikka tämän villatakin. Päivät puolestaan ovat olleet edelleen kesäisen kuumia ja silloin ei tulisi mieleenkään pukea neuletakkia päälle.

Tämän neuletakin myötä iski uudelleen innostus alkaa suunnittelemaan omaa neuletakkia. Pitkään on kytenyt mielessä, mutta kesän ajaksi jäi tauolle ja edelleen on muutenkin hieman kesäisiä neule suunnitteluita ollut mielessä vaikka pitäisi jo vähitellen siirtää ajatukset syksyyn. Vielä pitäisi kuitenkin kirjoitella loppuun ohje neulomastani topista.






Jäin miettimään sopisiko suunnittelemani toppi neuletakin kanssa vai pitäisikö kenties neuloa eri värinen neuletakki ehkä tummempi tuon topin kanssa... No jäänpä sitä hieman vielä mietiskelemään.


sunnuntai 11. elokuuta 2024

Paluu arkeen



 Ihana kesäloma oli ja meni. Siitä nautti kun ei ollut juurikaan kiirettä mihinkään, ei kummempia aikatauluja paitsi muutamia juhlia. Toisaalta on hyvä olla tietyt rytmit ja rutiinit ja nehän palasi nyt töihin palatessa. Ennen lomaa olin suunnitellut että saan enemmän aikaa käsitöille ja ohjeiden kirjoittamiselle jotenkin vaan toisin kävi. Paljon tuli oltua mökillä kesän vietossa ja siellähän riittää sitä omaa hommaansa, pihan kunnossa pitoa, nurmikon leikkuuta, puiden kaatoa, kantamista ja pilkkomista jotta polttopuita saisi sitä kun tarvitsee varsinkin ilmojen kylmetessä.




Jotenkin kun palasi töihin sai enemmän potkua ja sain minun ensimmäisen toppinikin vihdoin valmiiksi. Tosin neuloin myös samaan aikaan muutakin mikä hieman hidasti vauhtia. Tiedän että jossain kohtaa töiden ohella taas vähän hidastuukin mutta ei sitä murehdita vielä. Silti uskon että syksy ja talven tulo lisää enemmän neulonnan määrää, silloin jotenkin vaan riittää enemmän hommaa. 


Mökillä isoksi vuosien varrella kasvanut omenapuu tuotti taas kunnon sadon. Viime kerralla ei vielä poimittu mukaan kun ei ihan maistunut kypsiltä, joten toivon että ovat ensi kertaan säilyneet hyvinä kun kuun lopussa menemme uudelleen. 


Tiistaina palasin töihin ja unirytmit ei oikein meinannut tasaantua kuten oletinkin. Itselläni vaikuttaa jo viikonkin loman jälkeen. Ajan kanssa nekin kyllä tasaantuu. Maanantaita lukuunottamatta ensimmäinen työviikko taputeltu ja nyt jo alkaa kohta olee viikonloppukin. Töihin palattuani oli jonkin verran työporukkaan ilmestynyt uusia kasvoja ja nimiäkin saa alkaa opetella muistamaan joista osa hyvin jo muistissa. Seuraava työviikko alkaneekin jo huomenna.


Miten teillä meni kesäloma? Kuinka arkeen paluu on sujunut?



lauantai 3. elokuuta 2024

Winona panta

 



Virkattu ja ilmava panta on helppo ja näppärä sujauttaa päähän eikä tarvitse kummempia kampauksia miettiä tekevänsä. Arki aamuisin itselläni ainakaan aikaa ole panostaa eikä ehdi kummemmin hiuksiin kampauksia miettiä. Välillä pyöräytän hiukset nopeasti ponnarille mutta pannalla ne saa vielä sutjakkaammin ja voi jättää auki miettimättä muotoilua, erilaisia hius aineita tai föönauksia.

Winona hiuspanta on sopiva normaali arkeen mutta virkatun verkkomaisen kuvion ja kehyksineen koristavien kukkien myötä sopii myös kivasti myös juhliin. Tätä hiuspantaa voi virkata oman mielen mukaan eri värisinä vaikka jokaiselle viikon päivälle omansa. 




Tämän pannan olen jo reilu vuosi sitten tehnyt mutta nyt päätin kirjoittaa ohjeen tästä.


Ohje on saatavilla: 

Lankajengi n sivuilta

Käypä kurkkaamassa sieltä 🤗🥰





torstai 1. elokuuta 2024

Vielä vähän kesäisiä löytöjä

 



Niin se kesä varsinkin loma hujahtaa nopeasti ohi ja kohta se syksyn perästä pitkä talvi saapuu. Silti sitä yrittää kovasti vielä pitää toivoa yllä että lämmintä olisi vielä pidempään, on ainakin edellisinä vuosina ollut vielä elokuussa ja välillä hetken aikaa jopa syyskuussakin. Toivon että elokuu olisi vielä lämmin, kovia helteitä en kaipaa mutta sopivasti lämmin saisi olla. Tosin nyt parin viikon ajan jo huomannut iltojen alkanut viiletä jo näin heinäkuussa. Vielä tein muutaman kesäisen löydön ja pari kivaa toppia tarttui mukaan.





Joissakin vaatteissa, pääosin paidoissa vetää puoleensa leopardikuviot. Jokin aika sitten aloin suunnitella neulovani jotain missä olisi myös tuollaista kuviota, vielä on tosin vaiheessa. Kirjoneuleet on vielä hieman harjoittelun asteella omalla kohdalla kun olen pääosin palmikko ja pitsi kuvioita neulonut. 



Löysin samalla reissulla kirppikseltä myös hieman askartelu materiaaliakin. Pussillisen bambu-keppejä ja rullan vaaleanpunaista harsoa. Vielä en tiedä mitä näistä tekisi, mutta olen huomannut että vaikka alkaa kaapit ja laatikot pursuta kaikkea mahdollista niin on ollut hyötyä monesti askarrellessa että omista valikoimista tarvittaessa löytyy vaikka mitä kivaa. Bambu-tikkuja olisi saanut olla enemmänkin niin olisi ollut jo muutama idea mielessä. Se pitää nyt odottaa että jostain niitä löydän lisää, mutta tiedä vaikka tästäkin määrästä jotain kehittelen.



Herkullisista omenoista moneksi

Omenapuu on alku kesästä todella kaunis kun kukkii. Harmin paikka on aina kun kukat yhtäkkiä häviää mutta eipä niitä omenoista muuten lähtis...