perjantai 30. kesäkuuta 2023

Harmitusta ja onnistumisia


Tässä kesän alussa kirjoittelin kuinka välillä on aika uusien tuulien puhaltaa ja tehdä pieniä muutoksia. No niitäpä tuli tehtyä pitkän pohdinnan jälkeen. 

Vanha blogialustani oli hyvä mutta, pieniä hieno säätöjä siitä puuttui. Näistä kyselinkin ensin blogin tuesta lähetellen  viestiä haluten tiedustella mm Google Analyticsin asennuksesta jota ei ollut mahdollista asentaa. Harmistuin asiasta mutta päätin yrittää jotain muuta. 


Vanhaa blogiani en kuitenkaan poistanut vaan lähdin hakemaan toista alustaa siinä toivossa että saisin vanhasta siirrettyä postaukseni uuteen. Punnitsin eri vaihtoehtoja pitkään kunnes päätin kokeilla bloggeria. Siihen sain liitettyä google analyticsin vihdoin ja viimein. Tosin itsessään jo näyttää jonkin verran Analyticsin tietoja. 

KAIKKI HYVIN, LOPPU HYVIN...? 

Tunsin jo olon voitokkaaksi Analyticsin jälkeen, mutta eipä siinä sitten kaikki ollutkaan vielä... Yritin siirtää toisen blogini postauksia tähän uuteen, onnistumatta siinä. No toistaiseksi löysin tutkittuani kohdan johon voin laittaa linkin joka ohjaa blogini etusivulle viiden postauksen linkit. En ollut tähänkään täysin tyytyväinen mutta se oli jo edistystä joten päätin näin antaa toistaiseksi olla. 

No lopuksihan lisäsin tai yritin lisätä blogin uuden osoitteen Blogit.fi sivustolle, sekään ei onnistunut niin helposti kuin aiemmin. Otin yhteyttä asiaan liittyen ja neuvottiin että syötteessä on jokin virhe tapahtunut. No sitäpä aloin sitten tutkimaan. Tästä tuli uusi harmitus, vaikka kuinka yritti niin ei onnistunut. Vaikka monen asian on itsenäisesti oppinut niin en ole todellakaan mikään tekniikan ihme lapsi ja monessa asiassa on edelleen opittavaa. Yhtenä päivänä taas taistelin pitkään etsien missä olen tehnyt väärin. Ajattelin kokeilla poistaa yhdestä kohtaa kokonaan blogiosoitteen merkinnän kun ajattelin että onko siinä niinkään tarpeen. Kävin tarkistamassa monta kertaa Blogit.fi sivulla eikä näyttänyt olevan minkäänlaista vaikutusta, postaukseni uudesta osoitteesta ei vaan tullut näkyviin. Päätun jättää asian siltä päivältä jatkaa myöhemmin.

Mitäpäs sitten tapahtui...?

Myöhemmin illemmalla istuttiin mieheni kanssa pihallamme ja ajattelin käydä kurkistamassa mitä hienouksia käsityösivulle on ilmestynyt.. Selasin hetken ja sitten huomasin että vihdoinkin postaukseni olivat ilmestyneet ja hihkaisin Voi, ***** jee! Mieheni ilme oli osittain ihmetystä ja osittaun huvittuneisuutta ja alkoi nauramaan yhtäkkistä hihkaisuani. Selitinkin sitten saman tien että nyt taisteluni vihdoin tuotti tulosta.

Edelleen harmittaa vieläkin etten ole onnistunut vanhoja postauksiani siirtämään, mutta en aio senkään asian kanssa antaa periksi. Eiköhän sekin jokin päivä onnistu 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Askarrellen hyödyntämistä

Monesti askarrellessa jää ylimääräistä paperia, kartonkia ja yms. Joidenkin mielestä se on roskaa ja ne heitetään pois. Jotkut saattaa jättä...