sunnuntai 27. elokuuta 2023

Tuikkukynttilän koriste

 



Kahvipusseista saa aikaan vaikka mitä. Tämä on todella hieno ja koristeellinen. Kun kahvipussin tyhjennettyä, aukaisee ja pesee sen hyvin ja laittaa talteen. Kahvin juojalle niitä kertyy helposti. Jos taas ei itse juo kahvia niitä voi pyytää ystäviltä, sukulaisilta tai työkavereilta. Niitä löytyy myös kirppareilta usein valmiiksi pestyinä nippuina. Itsellä kahvin juojana kertyy hyvin ja saanut myös sukulaisilta.





Leikkaan ensimmäisenä liimaiset reunat pois. Jonka jälkeen lähden itse 4,5 x 9cm paloja leikkaamaan. Ensimmäisenä leikkaan 4,5cm mukaan pidempiä suikaleita joista mittaa sitten 9cm pituuden mukaan palat.







Palojen taittelu:



1. Taita pituussuunnassa pala puoliksi




2. Taita pala vielä kerran



3. Taita reunat tasaisesti keskelle niin että     saat terävän kärjen toiseen päähän



4. Taita pitkät osat keskelle



5. Taita pala niin että kärjet ovat vastakkain



6. Taita pala niin että "siivekkeet" ovat vastakkain


7. Palan pohja näyttää tältä ja sen koloihin on tarkoitus laittaa liimaa ja kiinnittää muihin paloihin. 



Alustana voi käyttää styroxia tai fimfoamia. Itselläni fimfoamin pala. Kunhan alusta on tukeva ja nuppineuloilla saa ensimmäisen kerroksen palat kiinnitettyä paikalleen. 

Ensimmäiset palat harottavat alkuun kiinnityksestä huolimatta mutta asettuvat kun toista kerrosta laittaa palojen päälle. 

Huom. Katso alla olevasta kuvasta miten päin ensimmäisen kerroksen palat tulevat



Seuraavien kerroksien palat asetellaan liimaten toisinpäin. Palojen pohjien molempiin aukkoihin laitetaan vähän liimaa. Pala kiinnitetään aina edellisen kierroksen kahden palan siivekkeisiin niin että toisen palan siiveke menee toiseen aukkoon ja toisen palan siiveke toiseen.








Tämän alla voi pitää alustaa, lautasta tai tehdä myös kahvipusseista omansa. 

Tuikun alustassa ei olekaan sitä helpotusta että kiinnittäisi palasia, johonkin alustaan. Kokoaminen on ihan sormilla taiteilua. Paloja hyvä välissä pitää ihan liimauksien välissä käsin paikallaan.

Aloitus lähtee neljästä palasta jotka ei alkuun ole kiinni toisissaan vaan niihin kiinnitetään yksitellen palasia. 



Alusta yläpuolelta 



Alusta alapuolelta 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Askarrellen hyödyntämistä

Monesti askarrellessa jää ylimääräistä paperia, kartonkia ja yms. Joidenkin mielestä se on roskaa ja ne heitetään pois. Jotkut saattaa jättä...