sunnuntai 12. marraskuuta 2023

Joulu pian kolkuttelee ovella



Kyllä vaan Joulu alkaa olla jo lähellä. Katselin kalenterista muuhun asiaan liittyvää kun havahduin yhtäkkiä samalla ettei Jouluun enää ole kuin kuusi viikkoa. Kyllä sitä muutaman kerran vielä epäuskoisena tarkisti asian, mutta kyllä, kuusi viikkoa. Tuo aika voi tuntua välillä pitkältä ajalta, mutta yllättävän nopeasti se silti menee. Omasta mielestäni syksykin hujahti uskomattoman nopeasti.

Yllä olevan kuvan tontun ovi askarreltiin lapsen kanssa jo noin viitisen vuotta sitten. Keräsin joskus talteen anopin terassin rakentamisesta jääneitä hukkakappaleita joita olen jo muutamia aiemminkin hyödyntänyt. Aika hienosti sai tehtyä maalauksenkin niin että näyttää vanhalta, hieman aika nähneeltä ja onhan tuo hieman aina varastossakin ottanut itseensä.


Materiaalit:

* maali

* nappi oven kahvaksi

* kahdesta eri värisestä piippurassista ovikranssi

* askartelusilmä ovisilmästä kurkkivaksi silmäksi

* askartelunnauhaa ovikoristeiksi

* kartongista postiluukku




Muutama vuosi sitten hyödynsin tyhjiä Uncle Bens lasipurkkeja. Niitä saa todella hienosti maalilla koristeltua ja lisättyä koriste tarran pintaan.



Joulutähti on perinteinen Jouluinen kukka. Kestävämmän version voi myös askarrella eikä siihen tarvitse kuin

* kreppipaperia

* rautalankaa

* ohuita puutikkuja varreksi

* liimaa

* kukan keskelle muutama askarteluun olevia pompuloita (muista varsinaista nimeä)


Tästä pieniä Joulu aiheisia ideoita luomaan tunnelmaa Joulun odotukseen 😊



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Askarrellen hyödyntämistä

Monesti askarrellessa jää ylimääräistä paperia, kartonkia ja yms. Joidenkin mielestä se on roskaa ja ne heitetään pois. Jotkut saattaa jättä...