lauantai 27. tammikuuta 2024

Pettymys löytö




Syksyllä toisella paikkakunnalla vieraillessa tuli bongattua kirppis ja pitihän siellä tietenkin käydä pyörähtämässä. Sillä kerralla ei tainnut löytyä kovin paljoa. Löysin kuitenkin takin joka oli uuden karhean oloinen ja näköinen ja kävin tapani mukaan kaikki saumat, vetoketjut yms läpi että on ehjä.




 Myöhemmin kotiin päästyämme otin ensimmäisen kerran käyttöön koiria viedessä ja yhtäkkiä taskun vetoketjua käyttäessä kangas irtosi kuin huonosti liimattu paperi vetoketjun kankaasta. Tuon ompelin käsin kiinni mahdollisimman pienin pistoon ja pysyi. Tämän jälkeen otin seuraavana päivänä päälleni töihin ja tuntui muuten kaikin puolin hyvältä ja vetoketjut toimi. Töistä lähtiessä vetoketju alkoi jumittaa kiinni laittaessa mutta, meni kuitenkin loppujen lopuksi kiinni. Kotona aukaistaessa ei taas meinannut aueta vaan jäi ensin samaan kohtaan jumiin kuin kiinni laitettaessa. Katsottuani tarkemmin vetoketjua oli pieni kohta vetoketjun puolikkaasta vai kuinka sen nyt ilmaisisi irronnut. Alkoi epätoivo iskeä kuinka näin voi käydä, olin kuitenkin takin käynyt tarkkaan läpi ennen ostamista.





Tämän jälkeen huomasin myös toisen taskun kankaan irronneen vetoketjun kankaasta. Ommeltuani näitä käsin kiinni alkoi olo olemaan voiton puolella. Vetoketjujen osioissa oli pikkuruiset reiät joiden välistä sai napakasti ommeltua kiinni kankaisiin. 



Toisen taskun vetoketjun saatuani ommeltua ja kokeili vetoketjun toimintaa muutaman kerran antoi takin kangas vetoketjun kohdalta periksi ja irtosi taas kuten toisestakin kuin huonosti liimattu paperi. Aiemmin ajattelin onko myyjä itse huijannut liimaamalla irronneita kankaita mutta se ei selittänyt vetoketjuja. Toisen taskun kohdalla vetoketjun korjauksen jälkeen kankaan irrottua aloin jo miettiä voiko kyseessä olla valmistus virhe. Sitä asiaa nyt en saa välttämättä mistään varmistettua. Tällä hetkellä kun olen nuo puutteet saanut korjattua toivoen niiden pysyvän ehjänä. Pettymyshän tämä oli näiden huonojen yllätysten vuoksi, mutta jos korjaukset pysyy eikä muuta ilmaannu on kaikin puolin hyvä takki. 

Tämä on hyvä takki pimeässä sillä siinä on itsessään hyvin heijastimia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Askarrellen hyödyntämistä

Monesti askarrellessa jää ylimääräistä paperia, kartonkia ja yms. Joidenkin mielestä se on roskaa ja ne heitetään pois. Jotkut saattaa jättä...