keskiviikko 27. maaliskuuta 2024

Onko sulla? - haaste


Huomasin eilen Sweets & Socks- blogista Neulemaratonin Onko sulla? - haasteen. Tämä on Woolmeoncefibersin järjestämän Neulemaratonin yksi osa ja kävin myös instagramista lukaisemassa siitä. En tiedä kuinka aika riittää itse maratoniin osallistumisesta, mutta tämä Onko sulla? - haaste vaikutti niin mielenkiintoiselta joten Sweets & Socksin ehdottomana, että muutkin bloggaajat voisi tarttua tähän ja kirjoittaa omaan blogiinsa niin minähän sitten tartuin tähän haasteeseen.



1. Yli vuoden vanha keskeneräinen työ



Yli vuoden ja itseasiassa useammankin vuoden keskeneräiseksi jäänyt työ on noin 15 vuotta sitten aloittamani kastemekko Novitan - ohjeella. Tuolloin en ollut vielä mitään isompaa neulonut ja tämä ensimmäinen isompi johon oli iso motivaatio lähteä neulomaan ja tämä työ oli lähellä sydäntä sillä sitä aloin neuloa ensimmäiselle kummitytölleni. Kerran kaupassa vain päätin että ostanpa siihen langat ja alan neuloa kastemekon. No sen muistin että lankana kastemekkoon oli Novitan Bambu mutta en muistanut kuinka paljon lankaa tarvitsee joten otin vain tuolloin omasta mielestäni tarvitseman määrän ja päätin että käyn toisella kertaa ostaa lisää. No määrähän ei sitten riittänyt ja kun kauppaan menin ei lankaa löytynyt, tuolloin en tajunnut heti netistä etsiä ja kun joku sen vinkkasi sain pettyä että langan tuotanto oli loppunut enkä oikein silloin vastaavaa/vastaavan väristä löytynyt. Purkaa en ole halunnut silti työtä vaan se edelleen odottaa jos joskus vastaavan värinen lanka löytyy. Tämän lisäksi on kyllä muutama muukin yli vuoden vanha keskeneräinen työ ja lisäksi pari allekin vuoden työtä. 



2. Yli kolme vuotta hillottua lankaa 


Kyllä, löytyy niinkin pitkältä ja ehkä pidemmältä ajalta ostettua lankaa. Osa vain on joskus jäänyt käyttämättä kun ei ole keksinyt mitä niistä tehdä ja tullut sitten muiden töiden mukaan ostettua lankaa. 


3. Silmukkakaapelit


Silmukkakaapeleita ei omasta valikoimasta löydy. Jäin kyllä miettimään, että niistä voisi olla hyötyä ja voisi olla jossain vaiheessa yksi seuraavista hankinnoista. Täytyykin pitää mielessä. 


4. Pariton sukkaprojekti




Itse asiassa vielä enemmänkin kesken sillä sukkaparin ensimmäinenkin on vielä kesken.. Sukan suunnittelussa muuttui omat suunnitelmat muutamaan kertaan, alussa osan purin jo muutamaan kertaan ja neuloin uudelleen. Jätin tämän hautumaan vielä suunnitelmaa miettien ja neuloin välillä muuta. 


5. Avattavia silmukkamerkkejä


Avattavia silmukkamerkkejä ei löydy kokoelmista, mutta nämä voisi lisätä hankinta listaan. 



6. Käsin värjättyä lankaa


Käsin värjättyä lankaa ei itselläni ole. Ehkä jossain vaiheessa voisin harkita hankkia myös sitäkin. 


7. Reissumuistolankaostoksia


Muutamia on tullut ostettua pidemmällä  matkalla johonkin sekä matkan varrella kotiin. Ei kuitenkaan suuria määriä eikä kovinkaan usein.


8. Jokin mysteerineuleena neulottu työ


Ei ole tainnut tulla mysteerineuleita neulottua, mutta kuulostaa mielenkiintoiselta. 


9. Kesken jokin työ jolla osallistut johonkin kaliin eli yhteisneulontaan


En ole osallistunut yhteisneulontaan, mutta omia muita keskeneräisiä töitä kyllä löytyy muutamia. 


10. Neuleohjekirja, josta et ole vielä neulonut mitään


Neuleohjekirjoja on tullut haalittua paljon ja niistä löytyy kyllä vielä jonkin verran kirjoja joista en ole neulonut mitään. Esimerkiksi nämä uusimmat ovat sellaisia joista en ole vielä neulonut saati virkannut mitään.



Sitten on kaksi Jonna Kalliomäen Jonsukat - kirjaa joista en ole vielä neulonut. Malleja on näissä kirjoissa niin lukuisia ihania joista ei osaa päättää ja nyt ollut sellainen kausi menossa, että olen yrittänyt suunnitella omia. 



11. Päättelemätön työ


Tällä hetkellä ei taida olla päättelyä vaille olevia töitä. 



12. Paita tai takki josta puuttuu hihat


Tällaisia töitä ei ole. Itse asiassa olen kyllä pitkään suunnitellut neulovani paidan, mutta vielä en ole päässyt suunnittelu vaiheesta eteenpäin.


13. Työ, jonka kanssa ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä


On näitä muutamia ollut joskus, että useamman kerran saanut sitten purkaa ja aloittaa uudelleen. Yhden työn muistan josta on jo aikaa ainakin 17 vuotta. Muutama vuosi kouluaikojeni jälkeen halusin neuloa villapaidan lahjaksi. En ollut tosiaan peruskoulun jälkeen neulonut pitkään aikaa ja halusin aloittaa neulomisen. Villapaita onnistui todella hyvin jopa yli omien odotusten sillä en ollut ennen villapaitaa neulonut saati mitään muutakaan isompaa työtä. Paidan valmistuttua olin tyytyväinen, mutta kun paidan sovituksen aika oli niin eipä pää mahtunut pään aukosta sisään. Se oli  hupaisaa mutta myös harmitti todella paljon, sillä olin ollut varma paidan onnistumisesta. Paita taisi jäädä johonkin kaapin perälle odottamaan, että jokin päivä teen tuon pääaukon uudelleen ja isommaksi. Sitä päivää vain ei silloin tullut. En vain muista mihin se sitten päätyi vai purinko paidan vaan keräksi ja tein jotain muuta. 


14. Purettua lankaa


Purettua lankaa saattaa olla mutta on vähän. 


15. Nappikokoelma

En varsinaisesti keräile nappeja, mutta joskus joitain vuosia sitten tuli kirpparilta ostettua 1€/kg  nappi ja helmi - korista molempia laatuja. Nappeja on hyvä olla aina edes vähän varalla, aina ei tiedä koska niitä tarvitsee. Myös joihinkin neuletöihinkin kuten tossuihin ja säärystimiin olen ommellut koristeeksi. Pari vajaata pussillista löytyy nappeja. 






Tämähän oli todella kiva haaste 😊  Kiva tehdä ja sai samalla miettiä omia neuletöitään, varastojaan yms.

Lähde sinäkin mukaan tekemään tämä Woolmeoncefibersin Neulemaratonin Onko sulla? -haaste omaan blogiisi 😊



2 kommenttia:

  1. Kivoja vastauksia :) Näihin oli kyllä kiva vastailla.

    VastaaPoista
  2. Niin oli kiva vastailla 😊

    VastaaPoista

Askarrellen hyödyntämistä

Monesti askarrellessa jää ylimääräistä paperia, kartonkia ja yms. Joidenkin mielestä se on roskaa ja ne heitetään pois. Jotkut saattaa jättä...