torstai 25. toukokuuta 2023

Blogi- alustan muutoksia

 






Joskus tulee aika antaa uusien tuulien puhaltaa ja tehdä pieniä muutoksia. Välillä on enemmän tai vähemmän mutkia matkassa, mutta kun niistä selvitään on voittoisa tunne. 




Jonkin aikaa olen harkinnut blogi alustan vaihtoa. Aiemmassa  sinänsä ei ollut vikaa, mutta puuttui pieniä lisä ominaisuuksia joita kaipasin käyttöön. Pitkään yritin saada mm. Analyticsia liitettyä käyttöön tuloksetta. Olinkin sitten blogin tukeen yhteydessä jossa kerrottiin ettei ole mahdollista saadakaan. Harmistuin tästä ja aloin miettiä mitä tehdä seuraavaksi. Kävin eri alusta vaihtoehtoja blogille läpi. Pääosin suosituimpia tuntuivat olevan Wordpress ja Blogger. Jonkin aikaa tuumailtuani päätin lähteä muuttamaan blogia Bloggeriin. Vaikutti jotenkin simppeliltä käyttää. 

Muistan kuinka alunperin perustin blogini Kuvat.fi sivustolle. Ai, että kuinka monta ärräpäätä lensi varsinkin kun kuvia yritin postaukseeni liittää. Lisäsin kuvan ja tallensin ja kun palasin postaukseeni ei mitään kuvaa ollutkaan... Ja ei kun uudestaan... Ja uudestaan... En muista mikä siinä oli, ilmeisesti painanut jotain väärää kohtaa jossain vaiheessa tms. 
En päässyt tälläkään kertaa helpolla. Halusin siirtää toisesta blogista tähän postaukseeni, montahan kertaa siirsin ja ohjelma ilmoitti tiedostojen siirtyvän, mutta mitään ei mihinkään ilmestynyt. Muutaman päivän taistelin tuon asian kanssa onnistumatta. 
Tämän jälkeen päätin pitää pienen tauon tuosta ja muokata blogia muulla tavalla. 
Aloitin blogin ulkoasun muokkaamisen ja gadgeteista löysin kohdan jossa sain syötteellä lisättyä URL -osoitteen blogin etusivulle. Nyt sivupalkissa näkyy aiemman sivuston 5 uusinta postausta joista mitä tahansa klikkaamalla pääsee aiemmalle blogi-sivustolle. 
Jossain vaiheessa myöhemmin saatan aloittaa tuon taistelun uudelleen, mutta tällä hetkellä olen tuohon tyytyväinen. 







Tämän muutoksen suunnittelun ja toteutuksen myötä on myös postaukset jääneet vähemmälle. Sekin hieman sen vuoksi jos en tosiaan saa siirrettyä vanhoja postauksiani, ne tuoreimmatkin jäävät unholaan. 
Tässä riittää vielä harjoittelua, mutta olen tyytyväinen kuinka nopeasti päätöksen jälkeen pääsin eteenpäin.


Oletko sinä vaihtanut blogi alustaa vai oletko edelleen samassa jossa olet aloittanut?
Otan myös vinkkejä vastaan jos sinulla on kertoa postausten siirtämisestä! 😊




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lanka inventaariota

  Päätin tänään hieman käydä läpi lankavarastojani läpi, minkälaisia lankoja pitää sisällään jotta tiedän suunnitella seuraavia neuletöitä. ...