maanantai 3. heinäkuuta 2023

Kirppis löytöjä


Sateinen päivä on hyvä hyödyntää lähtemällä kirppiskierrokselle vaikka tuleehan sitä kirppisteltyä oli sää mikä hyvänsä. Kesällä hyvällä säällä silti ennemmin viettää aikaansa ulkona kun taas todella sateisena päivänä mieluiten viihtyy sisätiloissa, jolloin voi lähteä kirppistelemään. 




Löysin ja ostin tällä kertaa kaksi käsityökirjaa joista toinen on 
Ilona Korhosen & Jenni Östermanin kirjoittama
Neulekirja Tähkäpää ja muut lempineuleet 
Kirjasta löytyy mm. erilaisia villasukka ohjeita, neuletakkimalleja, villapaitoja hauskoilla lapasen muotoisilla taskuilla. Tällä hetkellä kiinnosti sormikkaiden ohje joita jossain vaiheessa haluaisin neuloa. Paljon on lapasia tullut neulottua muttei vielä yksiäkään sormikkaita. Toinen mitä appiukkoni on muutamia kertoja vihjaillen kysellyt, osaanko kynsikkäitä neuloa, niin tätä ohjetta voisin myös siihen hyödyntää. 



Toinen kirjoista on Zoe Halsteadin
Neulo ja huovuta leluja
Kirja sisältää 26 leluun ohjeet. Aiemmin olen ostanut Amigurumien neulonta ohjekirjan. Näitä kirjoja yhdessä hyödyntäen voi oppia uuden asian. Toisaalta joskus vuosia sitten aloitin tekemään nallea, mutta se jäi lojumaan keskeneräisenä laatikon pohjalle. Ehkäpä voisinkin siitä ensin aloittaa harjoitteluna ja tehdä sen loppuun. 

Rakastan käsityökirjoja ja vieläpä erilaisia sellaisia. Moni varmaan ihmettelee, että miksi ei kirjastoon voi mennä ja lainata. Toki voisihan niinkin tehdä ja olenkin vuosia sitten tehnyt, mutta tuskastuin siihen kun tiettyä kirjaa etsin, oli monesti lainassa ja saattoi olla pitkäkin varausjono. Toisekseen se lainausaika, vaikka laitat selkeästi ylös koska palautuspäivä on tai pitää/voi uusia lainaus on se silti aina kun ei rauhassa ehdi tutkailemaan ja suunnittelemaan. Mieluisampaa on että niitä löytyy omasta hyllystä josta voi aina halutessaan ottaa esille ja tutkailla ja kehitellä omia ideoita niiden pohjalta. 







Lisäksi löysin todella kivannäköisen tunikan. Tunikat ovat enemmän legginsien tai caprien kanssa minun mieleeni kuin hameet tai mekot. Mekkoja tulee välillä pidettyä ja muutamia löytyykin kaapistani, hameita vain pari. 
 

Sateisesta säästä huolimatta mukavaa viikon alkua kaikille! 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Askarrellen hyödyntämistä

Monesti askarrellessa jää ylimääräistä paperia, kartonkia ja yms. Joidenkin mielestä se on roskaa ja ne heitetään pois. Jotkut saattaa jättä...