lauantai 15. heinäkuuta 2023

Virkattu torkkupeitto




Aiemmin en olekaan peittoa tehnyt eli tämä on ensimmäinen kokeiluni joka tuli pyynnöstä. Kolmea erilaista neliömallia hyödyntäen virkattu torkkupeitto. Perinteiset pylväs ja isoäidinneliö mallit ja niiden lisäksi sydänneliö. Välillä mielessä kävi ottaa myös muita neliömalleja mukaan ja sekoittaa enemmän. Toistaiseksi nyt jätin tässä väliin ja päätin tehdä myöhemmin seuraavaan peittoon tai muuhun vastaavaan tilkkutyöhön.






Kaikenkaikkiaan 45 neliötä peitossa. Jälkeen päin mietin että olisi ollut hienompi sommitella päätyjen sydänneliöt eritavalla, kaksi toiseen riviin ja yksi toiseen keskelle. Näin nyt mentiin, ensi peitossa mietin tarkemmin nuo asetelmat mitä nyt sitten keksinkään tehdä.







Peiton ympäri reinoihin virkkasin aaltokuviota ensin vaaleanpunaisella ja lopuksi valkoisella. Hieman värien paikkoja ja kerrosten määrää eri väreillä vaihdellen saa aika hyvin erinäköisiä neliöitä aikaan.



Hyvin varsinkin talvella lämmittää ja viileinä kesä ja syyspäivinä. Voi pitää peittona tai hartioilla lämmittämässä. 

Tästä hyvä lähteä ideoimaan uusia erilaisia peittoja virkattuna että neulottuna. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Askarrellen hyödyntämistä

Monesti askarrellessa jää ylimääräistä paperia, kartonkia ja yms. Joidenkin mielestä se on roskaa ja ne heitetään pois. Jotkut saattaa jättä...