keskiviikko 6. syyskuuta 2023

Markka-ajan lankoja



Kun penkoo lankavarastoja löytyy edelleen lankoja joiden vyötteessä on markka-ajoilta hintalappu. Niistä ei ole ilmeisemmin keksinyt mitä tekisi ja jääneet unohduksiin laatikoihin. Välillä pitäisi hieman himmailla lankaostojen kanssa jotta muitakin tulisi käyttöön, mutta minkäs teet kun ihania lankoja on kaupat ja verkkokaupat tulvillaan.

Joitakin markka-ajan lankoja olen itse ostanut ja joitakin olen tuolloin saanut äidiltäni. Kuvassa olevat langat tosin löysin kirppisreissulta muutama viikko sitten ja ostin ne sillä ajatuksella, että neulon lapselleni paidan niistä. Lankoja kun oli kolme pussillista joista varmasti riittää. Ja tässä on hyvää kierrätystä sillä kun joku muu ei ole tarvinnutkaan niitä voi toinen ne hyödyntää.





Lankoja on aikoinaan ostettu kahdesta paikasta, ilmeisemmin ollut myös tarkoituksena neuloa jotain isompaa, mutta jäänyt sitten. 




Lanka on Novitan Cottonellaa

54% polyakryylia ja 46% puuvillaa.

Materiaalinkin vuoksi lankaa mietin lapsen paitaan sillä hän aina sanonut, että kutittaa ihoa jos on vähääkään villaa vaatteessa. 

Ensin tehdä muutamat aloitetut ja suunnitelmissa olevat työt valmiiksi ja sitten alkaa tätä työtä suunnittelemaan. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Askarrellen hyödyntämistä

Monesti askarrellessa jää ylimääräistä paperia, kartonkia ja yms. Joidenkin mielestä se on roskaa ja ne heitetään pois. Jotkut saattaa jättä...