sunnuntai 10. syyskuuta 2023

Virkatut lyhdytSyksy tuo taas pimeyden tullessaan, iltaisin alkaa hämärtyä yhä aikaisemmin ja aikaisemmin. Ihana keino tuoda valoa ja tunnelmaa syysiltoihin on ripustella lyhdyissä kynttilöitä valaisemaan iltoja. Lyhtyjä toki voi ostaa, mutta niitä on myös virkatakin. Itse virkkasin vuosi sitten loppu kesästä valmiiksi muutaman erilaisen mallin.
Toisen lyhdyn virkkasin sipulipussin tyyliin. Pohjasta kuitenkin virkkasin leveämmän ja muuten matalamman mitä yleensä pussit on.

Pohjasta virkkasin pyöreän, aloituksen jälkeen 7.krs:ta leveän pohjan. Tämän jälkeen virkkasin sipulipussin tyylillä. Yläreunuksesta tein hieman leveämmän virkkaamalla vielä lisäkierroksen eri värisellä langalla. Virkkasin myös pidemmät  ketjusilmukka kahvat sekä lyhdyn alaosaan keljusilmukoilla koristenauhan johon pujotin muutaman helmen koristeeksi. 

Helmien pujottelun jälkeen tein solmun ja leikkasin ylimääräiset langat niin että pieni tupsu jäi vielä. Tämä lyhty onkin eri tavalla virkattu. Pohjan voi virkata riippuen minkä kokoisen lyhdyn ympäryksestä haluaa. Pohjasta tuli saman kokoinen kuin toisesta. Tätä en lähtenytkään suoraan pohjasta virkkaamaan vaan tein erillisenä kappaleena. Virkkasin aloituksen ketjusilmukoiden jälkeen 3 p, 3kjs, 3p... Seuraavalla kierroksella aina 3kjs lenkkiin    3 p ja sitten 3 kjs... Valmiin kappaleen reunat yhdistin virkkaamalla toisiinsa ja lopuksi pohjaan kiinni. Tähän myös virkkasin ketjusilmukka kahvat.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieniä löytöjä

Pieniä iloja ja piristyksiä on lähteä kirppiskierrokselle. Vielä isompia on kun jotain sieltä löytyy. Aina ei paljoa mutta edes jotain pient...