keskiviikko 29. marraskuuta 2023

Jouluista tunnelmaa käsitöillä






Tykkään Joulun tunnelmasta ja tykkään
sitäkin enemmän luoda tunnelmaa itse. Paljon saa jo aikaa pienilläkin asioilla askartelemalla, virkkaamalla tai neulomalla. Niitä voi käyttää eri tarkoituksiin tai yhdistellä tai rakentaa jotain isompia koristeita. 
Aikuisena Joulu ei välttämättä ole enää niin iso juttu kuin mitä silloin kun oli lapsi. 
Se, kun on lapsia ja lapsille voi rakentaa sen Joulun, tuo sen isoimman tunnelman ja kun katsoo lapsia ja heidän odotustaan, herää omassa sisimmässä pieni lapsi eloon. 






Toissa vuonna Joulun alla löysin, muistaakseni Ihana-lehden sivuilta lumihiutaleen ohjeen joita virkkasin jonkin verran. Mietin ensin ripustanko vain joulukuuseen koristeeksi vai johonkin muulle. Siitä se ajatus lähtikin ja kaivoin joskus keräämiäni pajun oksia joita olin vuollut valmiiksi. Yhteen näistä ripustin lumihiutaleita roikkumaan ja näin sain ikkunalle koristeen 😊







Lapsen kanssa on kaikista parasta askarrella yhdessä varsinkin kun se on lapsen mielestä on mielekästä. Tonttu tehtiin nelisen viitisen vuotta sitten ja siitä lähtien se on aina koristelaatikosta johonkin esille laitettu. 


Tonttu:



Tarvitset:

- wc-paperirullan tai talouspaperirullasta     leikkaamalla noin puolet 
- Liimaa
- Lankaa
- puikot ja koukku
- paperista silmät tai askartelusilmät


Lapseni halusin välttämättä virkata ketjusilmukka- nauhat, mutta hän ei koukkua halunnut käyttää vaan silloin vuosi kaksi aikaisemmin oli koulussa opetellut sormivirkkauksen. Hän siis sormivirkkasi tontun nuttuun ja kasvoihin ketjusilmukkanauhat. Laitetaan liimaa wc-paperin ympärille ja kieputetaan ketjusilmukkanauhat sopivasti ympärille. Virkkaus vaiheessa kannattaa välillä mittailla milloin on sopivan kokoiset. Itse neuloin tonttulakin joka liimataan tontun päähän. Pienestä vanupallosta saa tonttulakkiin kivasti tupsun. Meillä ei tuolla hetkellä ollut askartelusilmiä joten ne
 taiteiltiin lapsen kanssa paperista. 













Lumiukko:


Tarvitset:

- valkoista huopakangasta
- pienen palan oranssia huopakangasta 
- pienen palan mustaa huopakangasta
- neulan
- lankaa
- liimaa


Leikataan kaksi samanlaista kappaletta valkoisesta huovasta. Toiseen kappaleeseen liimataan mustasta huovasta leikatut silmät ja napit ja oranssista porkkana-nenä. Valkoiset huopakappaleet ommellaan reunoista kiinni toisiinsa hakapistoin. Jätetään lopussa pieni aukko täyttöä varten ja täytetään sopivasti vanulla ja ommellaan lopuksi aukko kiinni ja päätellään. 


Näistä saa myös tehtyä koristeeksi kiva Joulumaisema. 








Joulumaisemaan hyödynsin vanhasta yli jääneestä lahjapaperista taustan jossa oli juuri hyvä maisemakuva. Vanusta lunta, sekä reunoille enemmän lunta jotta saa tontun ovelle kolatun polun jolla tonttu nököttää tonttuoven edessä. Kuusivalo koristeet kuusiksi pihaan sekä jouluvaloja koristeeksi luomaan tunnelmaa. 



Joko olet aloittanut Joulu valmistelut? 😊


Mukavaa Joulun odotusta! ☃️













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Askarrellen hyödyntämistä

Monesti askarrellessa jää ylimääräistä paperia, kartonkia ja yms. Joidenkin mielestä se on roskaa ja ne heitetään pois. Jotkut saattaa jättä...