tiistai 19. joulukuuta 2023

Pieniä ompelutöitä



Marraskuussa sain mieheltäni lahjaksi ompelukoneen kun vanha koneeni oli jo jokin aika sitten sanonut sopimuksensa irti. Hetkeen ei siis ollut tullut ommeltua, mutta nyt olen taas innosta piukeena ommellut. On tullut haalittua erilaisia kankaita ja välillä vanhoja varsinkin lapsen vanhoja pieniä pussilakanoita hyödynnettyä kuten tälläkin kertaa.



Ihanan pirteä lasten vanha pussilakana koristeina iloisia veikeitä apinoita. Pitkään on nyt lojunut kaapissa kun lapsella on ollut jo jonkin aikaa toisenlaisia ja isompia  lakanoita.
















Päätin ommella pussilakanasta tyynynpäällisen koirille petiin. Meillä koirat tykkää välillä pitää päätään tyynyllä siinä missä ihmisetkin. Tosin kaikki koirat eivät välitä, yksi aiemmista koiristamme ei niin välittänyt tyynyistä pään alla vaikka muuten mieluusti nukkui pehmeässä sängyssä, patjalla, milloin missäkin. Tuossa on vasta yksi päällinen, kun jäin vielä miettimään teenkö toisenkin tuosta samasta vai ompelenko lopusta kankaasta muuta ja toisen tyynynpäällisen eri kankaasta. 


Tuossa työstin ompelemalla muutamia muita töitä ja niistä jäi kankaan palasia. Olin jo aiemmin miettinyt, että tarvitsen ehdottomasti nuppineulatyynyn, ettei ne jää pyörimään mihinkään. Itselläni on muutama rasia joihin niitä olen käytön jälkeen takaisin laittanut, mutta aina mietityttänyt, mitä jos purkin vahingossa tönäiseekin nurin vaikka on sen pienen hetken auki. Ei ole kiva asia alkaa konttailemaan pitkin lattiaa nuppineulojen seassa etsien niitä. 




Muista aiemmista ompelutöistä jääneistä  kappaleista päätin yhdestä niistä ommella vihdoin itselleni nuppineulatyynyn.

Aina kannattaa hyödyntää kankaita, vanhoja käyttämättömiä lakanavaatteita tai muita vaatteita. Niistä saa kivasti suunniteltua vaikka mitä. Kyllä helpottaa paljon tuo nuppineulatyyny ompelukoneen vieressä


Mitä olet viime aikoina ommellut?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Askarrellen hyödyntämistä

Monesti askarrellessa jää ylimääräistä paperia, kartonkia ja yms. Joidenkin mielestä se on roskaa ja ne heitetään pois. Jotkut saattaa jättä...