torstai 28. joulukuuta 2023

Vetoketjulliset pussukat



Syksyllä töissä teimme oppilaiden kanssa vetoketjupusseja. Itseäni harmitti suunnattomasti, että paperilla oleva ohje oli todella vaikea lukuinen, kuvat olivat hiukan epäselviä. En tiedä mistä ja mitä kautta ohje oli saatu, mutta lisäkseni toinen ohjaaja sekä opettaja saivat paperia tulkita aika pitkään jotta jotenkin aukeni ja pystyi neuvomaan. 
Myöhemmin asia vielä kalvoi jonkin verran joten päätin vapaa-ajalla käydä tuumasta toimeen. Kaivoin ompelukoneen esille sekä kävin läpi kankaita joita on ajan saatossa kerääntynyt kaapin pohjalle. 




Valitsin kankaista muutamia ja aloin käymään vetoketjuja läpi etsien sopivan kokoisia jonka mukaan kankaita alkaisin leikkamaan. Mittasin ja leikkasin paperista
myös kaavan johon piirsin myös sentin saumavarat. Töissä ohjeen mukaan oli että päällikangas oli kokonaisena, vuorikangas kahdessa osassa ja reunoja ommellessa yhteen jätettiin pieni kääntövara ompelematta vuorikankaaseen joka sitten lopuksi ommeltiin kun oli saatu käännettyä päällikangas aukon kautta ja työ oli saatu pussin muotoon. Itse tässä nyt sovelsin ja minulla tuli leikattua myös päällikangas kahdeksi kappaleeksi vaikka ensin kaavan avulla leikkasin taiteltuna kaksinkerroin kokonaisena. Nyt en tarkemmin ohjeita kirjoita, unohdin ottaa enemmän ohjeita  tarkentavia kuvia joten kirjoitan ohjeet myöhemmin. 






Tässä kankaassa näyttää hienosti tietyssä valaistuksessa kuin olisi kullan hohdetta. Tähän väriltään sopiva vetokeju oli sen verran pidempi, että myös pussista tuli isompi. Tässä mahtuu hyvin säilyttämään isompiakin esineitä ja tavaroita. 









Näistä kahdesta muusta pussukasta tuli hieman pienempiä kuin ylimmästä Nämä pussukat sopii esimerkiksi vaikka meikkien säilytykseen tai mihin tarkoitukseen sitten itselle onkaan mieleinen. 





Pussukoita voi tehdä monella eri tavalla. Itse olen aiemmin pääosin neulonut ja virkannut. Nyt kun sain mieheltäni pari kuukautta sitten lahjaksi uuden ompelukoneen, iski innostus ommella jotakin.


Oletteko te tehnyt ompelemalla, neulomalla tai virkkaamalla pussukoita? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Askarrellen hyödyntämistä

Monesti askarrellessa jää ylimääräistä paperia, kartonkia ja yms. Joidenkin mielestä se on roskaa ja ne heitetään pois. Jotkut saattaa jättä...