tiistai 9. tammikuuta 2024

Joululomalta takaisin arkeen

 


Joululomaa sai viettää ruhtinaalliset kaksi viikkoa mikä teki hyvää. On töihin paluukin mukavaa, mutta aina viikonloppua pidemmiltä lomilta rytmeihin palaaminen hieman takkuaa varsinkin yöunien kanssa ja sehän tietenkin verottaa jaksamista. Itse ollut nyt kaksi päivää töissä, kahden huonosti nukutun yön jälkeen, ollut vain sellaista ns. koiran unta. Tosin tuntunut että meillä koiratkin nuo kaksi yötä nukkunut sikeämmin ja paremmin kuin itse.  Kyllä se tästä kunhan taas rytmiin tottuu. 




Tänä vuonna meillä vietettiin hieman vaatimattomammin Joulua. Aiempina vuosina ollaan jo heti joulukuun alusta koristeltu mikä nyt on jäänyt tavaksi siitä lähtien kun lapsi ollut pieni kun on halunnut valmistella aiemmin sitä tunnelmaa lapselle ja ollaan aina askartelutkin tehty yhdessä. Nyt kun lapsesta on kasvanut teini-ikäinen, on monet asiat siten hieman laantunut. Ikävä on sitä pienen lapsen innostusta erilaiseen askarteluun yhdessä. Olen silti tyytyväinen, että hänellä on säilynyt into silloin tällöin omiin pieniin askarteluihin. 

Tänä vuonna miehen kanssa laitettiin vasta ihan pari päivää aiemmin siivouksen yhteydessä  jouluisempi liina muutamalle pöydälle. Muutamia koristeita, lähinnä pieniä valokoristeita pöydille ja muutamia ikkunoille luomaan tunnelmaa. Lisäksi yhdelle ikkunalle askartelin herkkusuut.com- sivulta löytämäni ohjeen mukaan tähden. Lapsi innostui edelleen Joulukuusen koristelusta joka on ollut pienestä asti se isoin odotetuin asia. Isoin kohokohta tänä Jouluna hänelle kuitenkin oli, että pääsi toimimaan Joulupukkina suvun pienimmille lapsille. 


Uutena Vuotena olimme ihan kotosalla tällä kertaa. Aiempina vuosina ollaan oltu mökillä. Nyt nautin vain videoiden välityksellä kummityttöni Tampereen kaupungin järjestämistä ilotulitus showsta joka näytti upealta. Mökillä ollaan itse aiempina vuosina vain muutama raketti itse ammuttu. 








Mökille lähdimme vasta Uuden Vuoden päivänä ja olimme sen viikon. Yritimme päästä ennen luvattuja kovia pakkasia jotta ehtisimme kunnolla lämmitämään sisällä. Pakkaset lähti luvattua aikaisemmin kiristymään ja lämmittämisen kanssa oli jo alkuun haasteita, mutta niistä selvisimme. 




Hyvää Uutta Vuotta 2024! 🎇🎉


Miten sinä vietit Joulusi ja Uuden Vuoden? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Askarrellen hyödyntämistä

Monesti askarrellessa jää ylimääräistä paperia, kartonkia ja yms. Joidenkin mielestä se on roskaa ja ne heitetään pois. Jotkut saattaa jättä...