sunnuntai 3. maaliskuuta 2024

Lauantain kirppistely



Hetkeen ei kummempia löytöjä ole ollut, mutta tällä kertaa löytyi hieman enemmän. Käsityökirjoja tarttui matkaan viisi joissa kivoja ohjeita, malleja pienemmistä isompiin. Lisäksi löydettiin lapselle takki ja sekä kengät. Se hieman jäi harmittamaan kun viikko sitten löysin kivan paidan, mutta kierrettyämme kirppikset ja lopuksi kassalle mennessämme oli aivan tolkuton jono ja suurimmalla osalla kärrylliset tavaraa ja yksi myyjä niin en viitsinyt yhden paidan vuoksi jäädä jonottamaan joten palautin paikalleen ja jatkoimme matkaa. No tällä kertaa elättelin pientä toivetta yllä paidan vielä löytyvän, mutta ikävä kyllä ei näkynyt enää. 





Neulemestari- kirjasta löytyy jokaiselle jotain, lapsille, miehille, naisille, kotiin sisustukseen ja erilaisia työtapojen kuvauksia. 






Handmade- ideoita kädentaitajille kirjasta löytyy sisustamiseen, leluihin, koristeisiin, erilaisiin laukkuihin kivoja malleja. Muutamia neule ohjeita, paljon juuttiaiheisia askarteluja, erilaisia laukkuohjeita kauniiden koristeluiden kera. Kirja sisältää myös moneen työhön kaavat. 




Suloisimmat sukat - kirja sisältää paljon todellakin suloisia sukka ohjeita, mahtavia kuviomalleja, palmikkoja ja pitsejä. Olen juurikin näihin palmikko kuvioihin hulluna. Silti koko ajan harjoitan taitojani myös kirjoneuleen parissa sillä tavoitteena on tehdä jotain suunnitelmissa pitkään haaveilemaani. 






Yksinkertaisesti neuloen - kirja on ilmeisemmin enemmän aloittelijalle mutta löytyy myös kokeneimmille tietoa ja opastusta. Neuleohjeita löytyy pienistä hieman isompiin töihin. 






Jonna Hietalan Kerällä - kirjassa on helppoja ja nopeita neule ideoita, pienistä koristeista ja asuisteista, villapaitoihin ja niistä pienistä isoihin peittoihin.




4 kommenttia:

  1. Olipa ihania löytöjä! Neule- ja tuunailukirjojen löytäminen kirppikseltä on hauskaa, ja muutenkin välillä kirppiksellä on kuin aarrejahdissa. Koskaan ei tiedä, mitä löytöjä tulee vastaan! Välillä tulee iso kasa kaikenlaista eikä kassi tai reppu riitä mihinkään, ja toisinaan, kun on varautunut, ei löydy mitään innostavaa. Niin käy onneksi aika harvoin. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, on todellakin ihania löytöjä 😊 kirppikset on todella mahtavia aarteita täynnä. Välillä todellakin saattaa löytyä niin hyvin että kotiin palaa isojen kassien kanssa ja sitten alkaa miettiminen että mihin ihmeeseen ne saa mahtumaan 😊😂

    VastaaPoista
  3. Joo! :D Saa laitella säilytykset taas uuteen uskoon, että saa löydöt mahtumaan. Mutta eihän niitä sinnekään voi jättää!

    VastaaPoista
  4. Juu ei voikaan jättää, pitäähän ne kiinnostavat löydöt mukaan haalia 😊

    VastaaPoista

Askarrellen hyödyntämistä

Monesti askarrellessa jää ylimääräistä paperia, kartonkia ja yms. Joidenkin mielestä se on roskaa ja ne heitetään pois. Jotkut saattaa jättä...