lauantai 11. toukokuuta 2024

Uusia tuulia käsitöiden parissa


Viime aikoina on ollut todella vaihteleva sää ja pakkasiakin riittänyt pitkälle kevääseen asti, varsinkin aamu pakkasia. Sään vaihtelu on hieman saanut pään pyörälle kun miettinyt mitä neuleita sitä seuraavaksi suunnittelisi neulottavaksi. Siirtyykö jo kevyempään vai vieläkö pitää paksuja talvivaatteita neuloa. 


Uusia tuulia 


Pitkään on tullut erilaisia käsitöitä tehtyä, milloin mitäkin. Pääosin neulonta lähellä sydäntä. Olen aina halunnut itse suunnitella työni, tehdä omaa. Olen jonkin aikaa instagramin puolella seurannut Lankajengiä ja sen suunnittelijoiden neuletöitä ja tuossa jokin aika sitten huomasin Lankajengin nettisivuilla suunnittelijoiden haku ilmoituksen ja päätin että minä haluan mukaan ja otin yhteyttä. 

Alku taival oli hieman pidempi sillä halusin tarkkaan ja parhaani mukaan suunnitella, millä ohjelmalla lähden neuleohjeita kirjoittamaan, miten saan tiettyä ruutupiirroksia tehtyä ja lisättyä ohjeeseen ja ennen kaikkea selkeät ja hyvät kuvat neuleesta. Itselläni menee jonkin aikaa aina kuvien ottamisessa, sillä olen kriittinen jos jokin pieni varjo tulee työn päälle kuvassa tai jokin ylimääräinen asia tai esine näkyy hiemankin kuvassa. Alku ponnisteluiden jälkeen kaikki sujui todella hyvin ja jatkossa tulee olemaan helpompaa ja nopeampaa. Mukaan Lankajengin joukkoon lähdin Josefina-pannan ohjeen kera. 


Josefina-pantaOlen jo aiemminkin kirjoittanut  Josefina-pannasta.  Pannan olen neulonut Novitan Kaksonen langalla jolla sai pannasta kivasti kaksiosaisen, toinen puoli vaaleampi, toinen tummempi. Voi oman mielen ja muun vaatetuksen mukaan valita kumpi puoli on milloinkin näkyvillä enemmän. Rastimaisella pienellä palmikko kuviolla vuorotellen yhtä ja kahta palmikko-rastia saa kivan kuvion muodostettua ja samalla palmikko saa reunoille nätin laineilevan muodon. Palmikko on helppo neuloa. Panta on kevyt ja mukava. 

Vaikka aurinko välillä kivasti paistaa, on ollut todella tuulisia päiviä tällä viikolla ja panta on ollut mukava korvien lämmittäjä. 


Käy kurkkaamassa 

Josefina-pannan ohje löytyy


Lankajengistä
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogin synttärit

Siitä tulee nyt 3 vuotta täyteen kun aloin kirjoittaa blogia. Alunperin blogini aloittaessani oli Kuvat.fi alustalla, mutta myöhemmin halusi...