torstai 3. elokuuta 2023

Kaappien siivous ja keskeneräiset työt



Eilen päätin siivota kaappeja ja katsoa samalla mikä on tarpeellista ja mikä ei. Lähinnä halusin samalla käydä läpi mitä kaikkea kaappini pitävätkään sisällään, voiko jotain järjestää järkevämmin. 




Ihan ensimmäisenä tyhjensin vaatekaappini sisällön sängylle ja lähdin käymään niitä läpi. Halusin raivata niitä pois joita ei juurikaan ole tullut käytettyä sekä aikansa eläneitä ja kulahtaneita vaatteita. Paljoa ei kaapin sisällöstä lähtenyt "poistoon". 

Joitain huonompia vien varmaan mökkivaatteeksi sillä siellä voi olla hieman jo nukkaantuneita vaatteita puuhommissa tai nurmikon leikkuussa. Osa ehkä laitan kangaskassien kera odottamaan jotain inspiraatiota mitä voisi kehitellä.




Pengoin myös käsityövarastojani ja sieltäpä löytyi tämä vuosia sitten aloittamani pehmolelu josta aiemmin kerroin jos sitä jatkaisin, mutta lähdinkin kokeilemaan kirppikseltä ostamastani kirjasta yhtä mallia. 

Muistan että silloin halusin hyödyntää vanhoja lankavarastojani ja koska tuolloin ei ollut kokonaan ruskeaa lankaa niin tyydyin tähän kirjavaan lankaan. Hieman hataran näköiseksi vuosien saatossa mennyt laatikossa, mutta jospa tästäkin jossain vaiheessa saisi jonkin näköisen tehtyä.




Tästä neulotusta kappaleesta ei kyllä ole mitään muisti kuvaa. Sama lanka kyllä kuin aloittamassani pehmolelussa, mutta onko lie ollut ennen jo sitä aloitettu mutta, sitten jäänyt kesken. Tuskin ainakaan pannulappua tai alustaa koska lanka ei siihen sovellu laisinkaan. 




Mitähän veikkaisin, varmaan viisi vuotta sitten aloitettu töppösten neulonta, mutta jäänyt kesken ja unohtunut pussissa kaapin pohjalle. Tossuihin tarkoitus tulla palmikko kuvioinen erillinen reunus. Vielä pitäisi toinen tossu reunuksineen neuloa sekä toinen loppuun.





Tämä onkin tuoreempi kesken eräinen sillä tämä on viime talvelta. Päätin alkaa kirjoneulomaan lapasia. Tässä kävi vain niin, että koska tämä oli väli harjoittelu kirjoneulontaa ja väliin tuli muu työ niin tämä jäi odottamaan. Nooo, taisi muita töitä väliin tulla enemmänkin kun tämä vain sattui unohtumaan. 

Välillä harmittaa kun joitain töitä jää kesken mutta toisaalta onpahan aina jotain valmiina mitä jatkaa jos ei tiedä mitä tehdä 




Lapasiin hain kuvion tästä Kaffe Fassetin kirjasta. Kuvioo olin jo pitkään haaveillut kokeilevani. Vaikka talvella jäi kesken niin varmasti nämä ajan kanssa teen valmiiksi. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Askarrellen hyödyntämistä

Monesti askarrellessa jää ylimääräistä paperia, kartonkia ja yms. Joidenkin mielestä se on roskaa ja ne heitetään pois. Jotkut saattaa jättä...