sunnuntai 7. huhtikuuta 2024

Pieni löytö


Kävimme eilen tavanomaisella lauantaisella kirppiskierroksella. Paljoa ei mukaan tarttunut, mutta silti aina yhtä jännää ja mielenkiintoista kierrellä katselemassa mitä ne pitävät sisällään, onko tullut uusia esineitä tai vaatteita.



Jos sattuu olemaan ruuhkaa, vaikuttaa aina paljon siihen miten pääsee mitäkin itse tutkailemaan ja rovehtimaan. Joskus pitää hetki odottaa, mutta isossa tungoksessa ei auta odottelukaan tai saa odottaa muutaman tunnin.

Tällä kertaa matkaan tarttui pieni käsityökirja:


Neulojan opas 200 vinkkiä


Kirjan on kirjoittanut Rita Taylor ja suomentanut Mirja Muuronen

Kirja pitää sisällään paljon erilaisia vinkkejä neulomiseen.

Perusasioita:

* välineisiin ja materiaaleihin

* Silmukoiden luomiseen ja perussilmukoihin

* Silmukoiden päättelyyn

* muotoiluun


Erilaiset neuleet

* pyöröneuleet

* kirjoneuleet

* palmikot

* pitsit

* muut koristeet


Kirja on vasta-alkajista kokeneimmille tarkoitettu josta löytyy kaikkea mahdollista. Pääosin kirjasta löytyy perusasioita mitä jo osaa ja tietää mutta joitain löytyy myös jolla kehittää vielä lisää omaa osaamistaan ja tietämystään.

Itseäni kiinnostaa opetella enemmän ja paremmin kirjoneulontaa. Tällä hetkellä olen jämähtänyt palmikkokuvioiden neulontaan, mutta voisi vähitellen aloittaa kirjoneulontaa neulomaan enemmän. 

Kirjassa neuvotaan myös mm. kuinka valmiin vaatteen pituutta voi muuttaa esim. kun lapsi kasvaa ja pituus vaatteessa jää lyhyeksi. Miten neulotaan erilaisia reunuksia, miten kannattaa eri alaisissa neuletöissä päätellä silmukat.

Aina on kiva opetella uusia tekniikoita ja kehittää omia taitojaan 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Askarrellen hyödyntämistä

Monesti askarrellessa jää ylimääräistä paperia, kartonkia ja yms. Joidenkin mielestä se on roskaa ja ne heitetään pois. Jotkut saattaa jättä...